Жители на Младост“ и свещеникът скочиха срещу манежа, искат енорийски

...
 
Жители на Младост“ и свещеникът скочиха срещу манежа, искат енорийски
Коментари Харесай

Иванчева пусна цирк в двора на църква

  Жители на „ Младост “ и свещеникът скочиха против манежа, желаят енорийски център
Цирк в двора на църквата „ Рождество Христово “ в „ Младост “ е вкарала задържаната за рушвет районна кметица Десислава Иванчева. Шатрата е ситуирана краткотрайно под прозорците на храма с позволение на Иванчева още преди тя да бъде арестувана, против заплатен на общината наем. Циркът работи към този момент към седмица и ще остане там до 6 май, когато е последното зрелище. Съжителството на цирк и черква в един двор обаче възмути поданици на квартала, заяви NOVA. Отец Димитър от храма също недоволства. Районното кметство не било спазило обещанието си за анкета измежду жителите какво да има върху терена до църквата. Отец Димитър самичък направил анкетни карти за построяването на енорийски център и внесъл в общината подписите на няколкостотин души, които желали енорийски център.

„ Сигурна съм, че може

 

да се откри по-подходящо място за цирк

Плановете бяха там да се извършват просветителни действия. Това го вършат свещениците. Благодаря им в действителност от сърце. Развиват сериозна активност и нашето предпочитание и виждане е да ги подкрепим за построяването на центъра “, разяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ.

Сглобяването на шатрата сварило неопитен краткотрайния кмет на „ Младост “ Владимир Клисуров, изясни пиарката му Диана Сивинова пред „ Монитор “. „ Научихме за цирка предходната седмица, когато го сглобяваха. И аз, и господин Клисуров организирахме диалози с учителка от неделното учебно заведение в църквата да попитаме има ли проблем и ни дадоха отговор, че няма. Бяхме подготвени или да преместим цирка малко по-навътре, с цел да не е тъкмо до храма, или да преместим входа. Бяхме

 

пратили и специалисти да огледат

само че отчето ни увери, че няма проблеми, и ние се отказахме “, изясни пиарката. По-късно тя добави, че скиците за разположението на краткотрайните обекти обаче са утвърдени и от основния проектант на София.

в това време отец Димитър по този начин и не схванал за извършените диалози. Въпроса той е разискал само със притежателя на цирка. „ Пречи тук, несъмнено, само че аз какво да му кажа, това е непозната благосъстоятелност, не мога да се заповядвам с нея. Нищо не можем да създадем, общинска благосъстоятелност е. Общината

 

не желае енорийски център, желае цирк

Предлагахме да се направи тук енорийски център и сякаш имахме единодушие. Проблемите обаче започнаха, когато Иванчева застана отпред на региона “, разяснява отец Димитър, който през вчерашния ден повдигна въпроса пред омбудсмана Мая Манолова и основния проектант на София. По думите на пиарката на районното кметство желанията на църквата нямало да се пренебрегват, само че щяло да бъде добре на общинския терен до храма да се вдигне културен център.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР